Mette.StardollMette.Stardoll

 

Luciadagen

163 måneder siden

Idag feires Luciadagen her i Norden. Sverige er det land som begynte å feire Lucia, og er fortsatt de som feirer det mest.

På Stardoll feirer vi også Lucia, og vi har et eget Window on The World for Lucia i Starplaza. Vi vil at hele verden skal se hva vi feirer her i Norden, og har derfor også en Luciakrone og klær inspirerte av svenske designere.

For å lese mere om Lucia, kan du åpne Lookbooken som en av dukkene holder i det første butikkhvinduet (den på bildet nedenfor).

xx

 

xx

 

Hvorfor feires Luciadagen?

Stiftelsen Skansen, eierne av folkemuseet og folkeparken med samme navn i Stockholm begynte å feire Lucia, delvis basert på eldre tradisjoner i 1893. Først i 1927 ble det første Luciatoget arrangeret av avisa Stockholms Dagblad. Støttet av lokalpresse spredte imidlertid luciatogene seg over hele Sverige. I årene 1973 til 1980 ble Sveriges Lucia kåret på Skansen i Stockholm.

Lucia feires i dag på skoler, daghjem, i foreninger og på mange arbeidsplasser i Sverige. Mange større byer kroner sin egen Lucia, og den største Luciakonserten finner sted i Globen i Stockholm, hvor flere større musikkskoler danner et Luciatog med 1200 deltakere, i følge Guinness Rekordbok verdens lengste Luciatog. Et eget Luciatog arrangeres for nobelprisvinnerne, som får sine priser tre dager før.

Luciafeiringen har også spredt seg til Danmark, Norge, Finland og Island, men har her mindre omfang.

(Kilde: Wikipedia)

 

Feirer du Luciadagen?
Om du feirer, hvordan feirer du?

xx

xoxo Mette

Annonse

Facebook

Instagram

ARKIV