Stardoll AdminStardoll Admin

 

ДЕН ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВА

151 महीने पहले

Picture for Human Rights day contest


10 декември  е специален ден. Отбелязва се с празнуването на Човешките права по целия свят.  Празнува се всяка година и се нарича Ден За Човешки Права.  Но каква е историята за него? 


Този ден беше избран като знак за почит на обявяването на Декларацията за Човешки Права  от ООН, което се случи на 10 декември 1948 в Париж.


Този ден се отбелязва с множество политически конференции на високо ниво, срещи и културни събития и изложби, свързани с проблемите на човешките права, така също се присъждат две доста известни награди: Наградата на Обединените Нации и Нобеловата Награда за Мир. Много правителствени и неправителствени организации за човешки права също насрочват специални събития, за да почетат този специален ден.


Основната организация, която работи, за да популяризира и защитава човешките права, които са гарантирани от международното право и споразумението в Декларацията за Човешки Права, е офисът на Висшите Комисионери на ООН.  Комисарят за Човешки Права на ООН е Наванетхем Пилай.


След година на протести в много страни, от Тунис до Кайро и Occupy движението, темата за 2011 е признава значението на социалните медии и технологии като подкрепа за човешките права в днешни дни.

Тествай своите познания за Деня за Човешки Права! Направи теста "тук" .

इसमें पोस्ट की गई:competitionenbghuman rights day
विज्ञापन

Facebook

Instagram

हमारे Star ब्लॉगर्स के बारे में जानें

संग्रह

लड़कियों के लिए ड्रेस अप गेम्स खेलें, अपनी पसंदीदा सेलिब्रिटीज़ को ड्रेस अप करें और फ्री फ़्लैश गेम्स खेलें.