barbaraklufbarbarakluf

 

Alexander McQueen

135 महीने पहले

Jak jste si mohli přečíst, s Ad (a.d.a.1234) budeme napůl přispívat do pomyslné rubriky o módě, návrhářích... a prvním návrhářem, kterého vám představím, je Alexander McQueen.

 

McQueen se narodil v roce 1969 jako jedno ze šesti dětí londýnského taxikáře. Navštěvoval základní školu a svou kariéru začal v šestnácti letech, kdy nastoupil do vyhlášeného londýnského krejčovství Anderson & Shepard. Poté začal navštěvovat uměleckou školu Central Saint Martins, kterou navštěvovali i např. John Galliano, Zac Posen a Gareth Pugh. V roce 1996 se stal hlavním návrhářem módního domu Givenchy; zde působil do roku 2001, kdy odešel a začal tvořit pod vlastním jménem. 11. 2. 2010 byl nalezen mrtev ve svém bytě - spáchal sebevraždu. Získal také řád Britského impéria za přínos módě.

 

McQueenovy návrhy jsou originální, neotřelé - dokladem toho je mnoho nových střihových konstrukcí, zvláštní využití vlastností materiálů a tvarování - ať už obuvi, oblečení, nebo doplňků. Po jeho smrti módní dům dále tvoří, pouze s jinými návrháři.

 

Jako zajímavost - šaty z kolekce jaro/léto 2013 rtw stojí 1000 - 3000 liber.

 

 

 

इसमें पोस्ट की गई:user contentalexander mcqueencs
विज्ञापन

Facebook

Instagram

हमारे Star ब्लॉगर्स के बारे में जानें

संग्रह

लड़कियों के लिए ड्रेस अप गेम्स खेलें, अपनी पसंदीदा सेलिब्रिटीज़ को ड्रेस अप करें और फ्री फ़्लैश गेम्स खेलें.