dianaprincessdianaprincess

26 

Množitelia

Před 141 měsíci

 Počuli ste už aj vy o ľuďoch zvaných množitelia? O sučkách, ktoré trpia a len čo odchovajú jedne šteniatka majú ďalšie? A len čo doslúžia sú odhodené ako nepotrebná a špinavá hadra? Veru tá fenka je špinavá a vysilená, skoro na pokraji smrti...  
  Šteniatka, ktoré vzídu z takéhoto masového chovu sú často...ako to povedať... vadné. Môžu mať rôzne povahové, telesné chyby a účty od veterinára často niekoľko násobne prevýšia cenu šteniatka.
  Je smutné, že niečo ako množitelia v našom svete existuje a prináša naším miláčikom také veľké utrpenie. Ten množiteľ je  človek, ktorý zarába na utrpení zvierat a to nemalé peniaze, veru ,,pekný" spôsob zárobku. 
  A ako môžme pomôcť my? Jednoducho. Šteniatka od takýchto ľudí nekupovať. Pri kúpe šteniatka vždy trvajme na tom, že chceme vidieť aspoň matku v akom prostredí šteniatka žijú apod. Dobrý chovateľ nemusí nutne  predávať šteniatka s papiermi, ale bude sa snažiť predať šteniatka do dobrých rúk. Bude chcieť, aby sme mu aspoň raz zavolali a informovali ho o stave šteniatka a dokonca tí najpedantnejší sa budú chcieť aj pozrieť na prostredie, v ktorom budú šteniatka rásť a vyvíjať sa. 
  Avšak stále máme možnosť zájsť do útulku a vybrať si psíka, ktorý nás naozaj potrebuje! Ukážme, že  máme veľké srdce!  
Uvedeno v:newsuser contentdogscs
Reklama

Facebook

Instagram

POZNEJ NAŠE STARBLOGGERY

    ARCHIV